fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Bezrezervna podrška BH Telecoma obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević sa svojim saradnicima Muamerom Durićem, v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa i Damirom Čaušem, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove posjetio je Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

„U Srebrenici smo kako bismo realizovali tri cilja. Prije svega, želimo osigurati tehničku podršku komemoraciji i osigurati tehničke pretpostavke iz telekomunikacijskog sektora za sve učesnike događaja.Također, ovdje smo da se upoznamo i sa aktivnostima koje Memorijalni centar na čelu sa direktorom Emirom Suljagićem već godinama uspješno sprovodi. Naš treći cilj je ključni – pružiti finansijsku podršku projektima u organizaciji Memorijalnog centra, te osigurati kontinuitet njegovog poslovanja“, kazao je Kovačević, dodavši da će BH Telecom za Centar i njegove digitalne arhive osigurati Cloud uslugu BH Telecoma za uspješnije, jeftinije i efikasnije poslovanje.

„Želimo pomoći i u produkciji različitih multimedijalnih sadržaja i obezbijediti sredstva za aktivnost Centra na Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku kako bi se na što kvalitetniji način ispričala priča o genocidu u Srebrenici“, naglasio je Kovačević.

Suljagić je istakao kako je komemoracija neizvediva i nezamisliva bez BH Telecoma.

„Osim tehnološkog unapređenja za vrijeme komemoracije, želimo upoznati javnost sa svim projektima, izložbama i aktivnostima koje je finansirao Memorijalni centar“, riječi su Suljagića.

Zaključio je da je ovom posjetom započeo razvoj strateškog partnerstva između Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao najvažnije državne, kulturne i bošnjačke institucije posvećene memorijalizaciji i sjećanju na ratne 90-te i BH Telecoma, kao najvažnije javne kompanije u Bosni i Hercegovini.

BH Telecom je u periodu od 2020. godine do danas donirao Memorijalnom centru Potočari sredstva u iznosu od 55.000 KM, podržao Opštinu Srebrenica u organizaciji posljednje tri godišnjice obilježavanja genocida sa ukupno 60.000 KM, kao i Udruženje Moja adresa Srebrenica sa 20.000 KM. BH Telecom je u proteklih nekoliko godina podržao i brojne druge ustanove sa područja Srebrenice: JU „Prvu osnovnu školu” Srebrenica, Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir”, Udruženje „Svjedoci svog vremena“ i druge.

BH Telecom je povodom ove, 29. godišnjice genocida u Srebrenici i zločina u Prijedoru partner seta dokumentarnih filmova: „Majka Điđa“ „Salih“ i „Heroji povratka“ dok je ranije BH Telecom podržao i prestižno bh. filmsko ostvarenje „Que Vadis, Aida? koje tematizira srebreničko krvoproliće.

Na kraju, dodajemo da je BH Telecom za novinarske ekipe obezbijedio sve neophodne tehničke uslove, kao i korištenje telekomunikacijske infrastrukture i WLan hot spotove za povezivanje i izvještavanje 11. jula iz Srebrenice.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...