fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Crna hronika

Beograd se oprašta od Mateja Periša, otac neutješan: Najgori dan u mom životu

Tijelo Mateja Periša bit će ispraćeno danas iz Crkve svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen, objavila je Beogradska nadbiskupija. 

Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, javljaju srbijanski mediji.

Podsjetimo, jučer je potvrđeno da je mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu Matej Periš. Kako piše Telegraf, DNA analiza je dokazala da se radi o nestalom Splićaninu. Uzrok smrti je, kako se i pretpostavljalo, utapanje, pokazala je obdukcija. Bit će napravljena i toksikološka analiza, ali ti se rezultati očekuju tek za nekoliko sedmica.

Njegovo tijelo izvukli su mornari prekjučer ujutro oko 9:30 sati. Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a nalazi se nizvodno od Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo detaljno pretraživano.

Po nalogu tužilaštva obavljena je obdukcija i DNA analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi mogli biti poznati za nekoliko sedmica.

Ranije jučer se o cijelom slučaju oglasila policija Srbije.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova službeno javlja da je DNA analizom tijela koje je jučer oko 9.20 sati pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (26) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine – objavila je policija, prenosi Telegraf.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda.

(RTVTK/Avaz.ba)

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...