fbpx
Zanimljivosti

BEBEK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Keba i Bekuta ne pripadaju hrvatskom području, neko nam podvaljuje

Legendarni Željko Bebek je u novom intervjuu oštro kritikovao folkere te naveo da smatra da će muzika propasti.

On će nastupiti na 15. CMC festivalu u Vodicama. Kazao je da se nada da će se održati okrugli stol poznatih i utjecajnih ljudi s hrvatske muzičke scene.

-Želim da iskreno kažu svima: ‘Šta se to Hrvatskoj događa? U kakvom mi to svijetu živimo?’ Hrvatska muzika će propasti. Kupit će je stranci, koji su kupili naša poljoprivredna zemljišta, koji ne daju nama ni korak u svoje dvorište. Šakom i kapom neko podvaljuje Hrvatskoj. Djeca nam stoje u redovima da gledaju istrošene i odvratne likove koji dolaze u izmišljene sale u Zagrebu – kazao je.

Komentarisao je koncert koji su 25. marta u Puli trebali održati Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović rekavši da smatra da takav muzički izričaj ne pripada ovom području te da želi očuvati identitet građanske, evropske i mediteranske Pule. Zaprepašten je popularnošću folkera.

-Ako možete, dovedite mi Eltona Johna, nemojte mi dovoditi svekre nekih naših cura. Šta nam oni rade? Ja sam zaprepašten. Već godinu dana plačem i govorim svakome: ‘Halo, otvorite oči? Treba li vam da vam nestanu posljednji trkači?’. Otišao je Oliver, Jasmin… Hoću li i ja otići? Neka. Nek’ idem, ali ko ostaje? – naveo je.

Izvor

Oznake: Zanimljivosti

Možda vas zanima