Connect with us

Biznis

Banovići: Počela izgradnja tržnog centra kompanije ‘Bingo’

Objavljeno

na

Općina Banovići izdala je rješenje za izvođenje radova na izgradnji poslovnog objekta kompanije ‘Bingo’ d.o.o. Tuzla, čime je ozvaničen početak izgradnje najvećeg tržnog centra u Banovićima. Ovo odobrenje danas je predstavnicima trgovinskog lanca ‘Bingo’ iz Tuzle uručio općinski načelnik Banovića dr. Bego Gutić.

Izdavanjem rješenja kompaniji ‘Bingo’ je omogućen početak izvođenja građevinskih radova na lokaciji u ulici Armije BiH, na ulazu u gradsko područje Banovića iz pravca Živinica.

Ovo je treći objekat kompanije ‘Bingo’ koji se gradi u Banovićima i bit će najveći do sada tržni centar u ovom gradu. U okviru tržnog centra bit će potrebna i nova radna snaga, a prema riječima investitora zaposlit će se od 50 do 70 osoba.

Kompanija poput Binga za Banoviće znači puno jer to prije svega znači novo zapošljavanje ali i bolji i brži budući investicijski razvoj naše općine – kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Amir Mrkonjić i naglasio da će Općina nastaviti politiku subvencioniranja svih investicija na području općine i olakšavanja procedura prilikom obezbjeđenja potrebnih dozvola za izgradnju. ‘Bingo’ je u Banovićima prisutan već 20 godina. Četvrti objekat, odnosno prvi tržni centar protezat će se na 6.500 metara kvadratnih, od čega će na 4.100 metara biti hipermarket.

U tržnom centru Bingo planiran je restoran sa 120 sjedećih mjesta, igraonica i dodatni prateći sadržaj, te veliki parking prostor sa 200 parking mjesta, tako da će ovo biti jedno lijepo mjesto porodičnog okupljanja i odlične kupovine. Kada je u pitanju hipermarket planiran je gastro odjel, mesnica, delikates i sve ono što je u ponudi u Bingo hipermarketima – navela je Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije Bingo, te izrazila zahvalnost Općini za dobru saradnju već punih 20 godina.

Izgradnja tržnog centra trebala bi biti završena do kraja ove godine, a nove investicije će se nastaviti i u narednom periodu.

Postojeći objekti koje mi imamo u Banovićima su prvenstveno namjenjeni da budu trgovački centri, odnosno, hipermarketi i supermarketi. Robna kuća u Banovićima će u budućnosti da ima neku drugu namjenu, ali sve dok ne završimo započetu investicju robna kuća ostaje u svom aktuelnom statusu robne kuće – kazala je Paunoski.

Oglašavanje

Biznis

Trebate pomoć pri izgradnji i renoviranju? Bima-AZ Bau d.o.o. Živinice je pravo rješenje!

Objavljeno

na

Od

Firma Bima-AZ Bau d.o.o. osnovana je u Živinicama 2021. godine sa ciljem izvođenja djelatnosti iz oblasti građevinarstva.

Bima-AZ Bau je naročito specijalizovana za izvođenje završnih radova na uređenju unutrašnjosti stambenih i poslovnih objekata. Firma se odlikuje visoko stručnim i kvalifikovanim osobljem što za rezultat ima izvrsnu kvalitetu izvršenih radova koje izvode po nasavremenijim standardima.

Ono što je još važno napomenuti je činjenica da kompanija Bima-AZ Bau pri izvođenju radova koristi isljučivo materijale renomiranih evropskih i domaćih proizvođača.

Adaptacija kuće, stana i poslovnog prostora podrazumijeva niz raznovrsnih i međusobno povezanih radova različitih vrsta izvođača kao što su: zidari, vodoinstalateri, zidari, majstori suhe gradnje, moleri i sl. Pri tome često to dolazi do raznih komplikacija. Često je organizacija najveći problem što dovodi do probijanja ugovorenih rokova a samim tim i nezadovoljstva klijenata. Međutim, ukoliko angažujete firmu Bima-AZ Bau zasigurno nećete imati takvih problema.

Naime, u ovoj firmi vode veliku brigu oko poštivanja rokova, na način da kvalitetno i planski koordiniraju sve faze adaptacije sa vlastitim timom stručnjaka. Jednostavno rečeno, Bima-AZ Bau je firma specijalizovana za izgradnju po sistemu „ključ u ruke“.

Bima-AZ Bau iz širokog spektra djelatnosti izdvaja:

 • izvođenje tesarskih radova,
 • mašinsko malterisanje,
 • izvođenje fasaferskih radova,
 • izrada glazura,
 • molerski radovi,
 • keramičarski radovi,
 • bravarski radovi,
 • radovi na demontaži,
 • zidarski radovi,
 • gipsarski radovi,
 • krovopokrivački radovi,
 • radovi na hidroizalaciji i mnoge druge djelatnosti.

Bima-AZ Bau pruža kvalitet izvođenja radova po najvišim evropskim standardima. Zadovoljni klijenti su na prvom mjestu jer je to velika preporuka za buduće poslove naše firme, poruka je iz Bima-Az Bau d.o.o. Živinice.

Ukoliko ste zainteresovani za neke od usluga ove kompanije možete ih kontaktirati na broj telefona +387 61 240 220 ili putem maila info@bima-az.ba. Sjedište firme je u Živinicama, Ulica Oslobođenja, Blok V
75270 Živinice.

Iz Bima-AZ Bau Vas također pozivaju da posjetite njihovu web stranicu www.bima-az.ba gdje možete pronaći više informaciji o ovoj kompaniji.

Bima-AZ Bau – Pravi izbor za Vaše buduće projekte!

Nastavite čitati

Biznis

Bingo nastavlja investicije u Semberiji: Osigurano 50 novih radnih mjesta

Objavljeno

na

Od

Kompanija Bingo je u Janji otvorila prvi objekt sredinom 2015. godine. Od tada, do danas, osim u maloprodaju, investirali su i u proizvodnju, preuzevši 2016. godine Fabriku za proizvodnju i preradu voća i povrća „Semberka“. Današnjim otvaranjem 219. poslovnice, hipermarketa na adresi Bijeljinska 300 b, osigurali su pedeset novih radnih mjesta.

Objekt se proteže na površini od 3.500 m2 , od čega sam hipermarket zauzima 2.300 m2, restoran sa igraonicom 200 m2 ( 80 sjedećih mjesta unutra i 34 u bašti), a ostalo su službene prostorije i apoteka.

Naše investicije u Semberiji se nastavljaju ovim projektom. Obzirom na dobro razvijene odnose sa poljoprivrednim proizvođačima iz ove regije i proizvodne procese koje zaokružujemo investiranjem u sadni materijal, a potom otkup za potrebe Semberke, sretni smo da danas možemo stanovnicima Janje i okolnih mjesta pružiti i jedan moderan centar. Hipermarket ima odličnu ponudu prehrane i neprehrane, a kupci mogu uživati i u svježem voću i povrću semberskih proizvođača. Tu je i mesnica sa odličnom ponudom svježeg mesa. Vjerujemo da će restoran i igraonica upotpuniti doživljaj kupovine i da će kupci svakodnevno uživati u našem centru, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga u ovoj kompaniji.

 

Nastavite čitati

Najčitanije