Povežite se sa nama

Stranke

Asim I, Asim II, Asim III. Vrijeme je za halvu u centrali SDA

Objavljeno

-

Da u SDA ne fali Asima, da uvijek ima poneki na lageru, dokaz je i vječni, nešto manje poznati busovački Asim. Nedavno se digla prašina unutar SDA oko eliminacije dva načelnika, dva zlatna ljiljana, u dva Vakufa, Gornjem i Donjem. Centalni vezni igrač u eliminaciji Sušića i Čauševića igrao je predsjednik kantonalne SDA organizacije i načelnik u Busovači, Asim Mekić.

Čaušević je preživio, Sušić nije. Ali, nije Asimu hobi eliminacija političkih neistomišljenika i ugađanje intreresnim skupinama. Zna Asim III, kako nagoditi i sam sebi, iskoristi on poluge vlasti i utjecaj baš onoliko koliko mu treba za ispunjavanje svojih interesa. Nedavno je i Asim saslušavan u tužilaštvima zbog zapošljavanja kćerke Belme u BH Pošti.

Procedure kod Asima su sljedeće. Osigura Mirsadu Mujiću političku podršku KO SDA SBK za imenovanje na poziciju generalnog direktora, a zauzvrat Mujić zaposli kcer Belmu u Centar pošta u Zenici. Zatim, osigura Asim III, političku podršku Zijadu Krnjiću za imenovanje na poziciju generalnog direktora PIO/MIO Federacije, a zauzvrat direktor Krnjić zaposli kćer Semru u PIO/MIO u Zenici. Zapošljavanje treće, kćerke Selme, u BH Telecom je jedna od standardnih procedura trgovine utjecajem.

Sve po procedurama SDA. I, nije prvi put da Asim Mekić trguje. Duga je njegova politička karijera. Davno je Mekić bio dio afera oko nezakonitih dodjela općinskog zemljista povlaštenim privrednicima na području busovačke općine. Bilo i spominjalo se. Davno je Asim kao poslijeratni ministar/zamjenik ministra obnove i građenja crtao prostorne planove na području kantona SBK i pretvarao poljoprivredno zemljište u Vitezu u građevinsko.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Stranke

Šta je Sarajlić radio s dokazima pa ga Tužilaštvo BiH želi kazniti

Objavljeno

-

Od

Jedini koji se pojavio jeste Asim Sarajlić, koji je svjedok u ovom predmetu, a koji je ranije saslušan u Tužilaštvu BiH.

Današnje ročište je trajalo oko dva sata a razmatrala se kazna Sarajliću zbog određenih dokaza iz predmeta u kojem se istražuje famozna nabavka 100 respiratora iz Kine.

Ročište je zatvoreno za javnost upravo zbog zaštite Sarajlića i da informacije ne bi curile u javnost.

Nezvanično saznajemo, da se kazna Sarajliću traži zbog određenih mahinacija mobilnim telefonom i određenim pinovima.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Stranke

Uhljebljavanje u devedesetoj minuti: Direktor ZOI-ja raspisao konkurs za 4 pozicije. I sam za sebe

Objavljeno

-

Od

Vršilac dužnosti direktora KJKP ZOI ’84 Edis Baković raspisao je konkurs 27. septembra za četiri ključne pozicije u ovoj kompaniji, od kojih su tri na neodređeno vrijeme. Konkurs za tri osobe raspisan je dan prije uvođenja moratorija za zapošljavanje i imenovanje u Kantonu Sarajevo, a za jednu, na dan uvođenja moratorija.

Konkurs je još uvijek aktuelan iako je zaključkom Skupštine KS naređeno obustavljanje i poništavanje svih konkursnih procedura koje su u toku.

Još jedan apsurd jeste da je Baković, koji je v. d., raspisao konkurs za imenovanje direktora ZOI 84, odnosno sam za sebe.

Zbog svega toga, kako saznajemo, Antikorupcionom timu Kantona Sarajevo poslana je prijava protiv direktora ZOI-ja.

Također, prema informacijama Raporta, već se zna ko će biti uposlen na pozicijama za koje je raspisan konkurs: Vasvija Salihović (koordinator), Senad Dreković (služba unutrašnje zaštite), Minela Bučan (Finansije), Riad Agić (sekretar).

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije