fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Amidžić: Veći priliv sredstava za RS od indirektnih poreza

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić kaže za ATV da je posao utvrđivanja privremenih koeficijenata za raspodjelu prihoda s jedinstvenog računa morao biti urađen, a da kojim slučajem nisu usvojili koeficijente do kraja godine RS bi dobila manje nego što joj pripada po krajnjoj potrošnji.

On je poručio da mu je drago da je ministar finansija Federacije BiH Toni Kraljević imao dovoljno snage da politiku stavi na jednu stranu, a ekonomsku realnost na drugu.

Amidžić ističe da će se sastanci predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama nastaviti, jer je to važno za razmjenu mišljenja i utvrđivanje načina na koji će zaštititi interese Republike Srpske.

Govoreći o troškovima, ministar finansija i trezora ističe da BiH mora da ih koriguje, odnosno smanji u odnosu na ovu godinu.

“Za 2024. godinu nedostaje 37 miliona KM, ali ako ćemo se ponašati odgovorno to su mali iznosi koji se kroz štednju mogu namiriti”.

Amidžić još jednom nije opravdao zahtjev ministra odbrane u SM Zukana Heleza koji se odnosi na izdvajanje za naoružavanje OS BiH, te smatra da Ministarstvo odbrane treba da ide u pravcu toga da bude servis građanima u slučaju elementarnih nepogoda i slično.

(Biznis.ba)

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Još od kada je došlo do emotivnog razlaza između Rade Manojlović i Harisa Berkovića, o pjevačicinom emotivnom životu nizale su se razne spekulacije, ali javnost nije...