fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Amazon će početi da prodaje automobile

Američka kompanija Amazon počeće od 2024. godine da prodaje automobile preko svoje platforme za onlajn kupovinu, prenosi CNBC.

Od sljedeće godine, Amazon će omogućiti kupcima da kupe novi automobil na mreži, a zatim ga podignu u lokalnom zastupništvu.

Kupci će moći da pretražuju i izaberu dostupna vozila u svojoj oblasti  i obave transakciju na Amazon platformi koristeći željeni način plaćanja.

Automobili južnokorejske kompanije Hjundai biće prvi koji će biti dostupni za kupovinu, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Tanjug.

Izvršni direktor Amazona Endi Džesi rekao je da će partnerstvo sa Hjundaijem promjeniti “lakoću sa kojom kupci mogu da kupuju vozila na mreži”.

U okviru strateškog partnerstva dvije kompanije, Hjundai će takođe uključiti Amazonov Aleka glasovni asistent u svoje automobile od 2025. godine.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...