fbpx
Sport

Amar Drina: Puno mi je značila podrška Aleksandra Kosorića i Edina Cocalića

FK Željezničar je prije desetak dana krenuo s pripremama za proljetni dio sezone. Amar Drina, stoper plavih, jedan je od onih koji su iskoristili priliku i uspjeli da se nametnu u ekipi Edisa Mulalića.

Počele su pripreme. Koliko ste zadovoljni i kako svi podnosite ovaj najteži dio priprema?

– Pripreme smo počeli prije desetak dana i teku na najbolji način. Sve je kako treba i svi igrači su zdravi. Podnosimo dobro pripreme.

Tokom jesenjeg dijela sezone dobili ste priliku u prvom timu. Igrali ste na 13 utakmica i sasvim sigurno je to veliki podstrek za Vas za nastavak sezone.

– Naravno da jeste podstrek, ali to nije ništa.

Savjeti

Treba još da upijam i da izvlačim maksimum, te da učim od starijih – Kosorića i Cocalića, kao i da upijam savjete od šefa, da mogu napredovati što više.

Spomenuli ste Kosorića i Cocalića, koliko Vam oni pomažu savjetima i koliko Vam je zapravo bilo lakše ući u taj ritam utakmica igrajući s njima?

– Oni mnogo pomažu mlađim igračima savjetima, meni posebno jer igramo na istoj poziciji. Meni je puno značila njihova podrška u prvih nekoliko utakmica dok nisam ušao u ritam.

Tokom jesenje polusezone imali ste priliku da debitujete za mladu reprezentaciju BiH. Svakako da je to, hajde da kažemo, kruna tih dobrih igara.

– To je sigurno nagrada za dobre partije u dresu FK Željezničar.

Dobar plasman

Očekuju nas sada i kvalifikacije u martu, kao i izvlačenje grupa, pa se nadamo da ćemo ostvariti dobar plasman.

Još je otprilike mjesec ostao do početka proljetne polusezone u m:tel Premijer ligi BiH. Šta očekujete, prvenstveno od sebe, ali i od samog tima?

– Prvenstveno od sebe očekujem da me zdravlje posluži te da još više od sebe nego što sam do sada davao na terenu. Od ekipe očekujem da da maksimum do kraja sezone, da idemo od utakmice do utakmice kako bismo probali izboriti bolji plasman.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci