Povežite se sa nama

Magazin

Ako ste ljubitelj tufni ova pravila treba da ispoštujete

Objavljeno

-

Postoje dezeni koji se s vremena na vreme pojave pa posle dve-tri sezone potpuno iščeznu sa modne scene.

Ali, tu su i oni koji odolevaju svim testovima vremena. U ovu, drugu kategoriju, spada tufnasti. Gotovo da ne prođe godina a da se dizajneri ne poigraju sa njim.

Očigledno je da ovo leto neće proći bez njega. Tačke, velike ili sasvim diskretne, svuda su oko nas. Na skuknjama, tunikama, bluzama, mantilima, pantalonama… A evo i nekoliko pravila koja treba da ispoštujete ako ste ljubitelj tufni.

Dozvoljeno je:

– da manje tufne kombinujete sa većim;

– da ih uparite sa prugicama, kariranim ili cvetnim dezenom;

– da ih imate i na cipelama, torbama, modnim dodacima;

– da tufnastu odeću nosite kako uz visoke potpetice, tako i patike;

– da ih “prošetate” na radnom mestu, ali i neformalnijoj prilici kakva je vikend-ručak sa prijateljima.

 Zabavit će vas i crvene, žute, ljubičaste... - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

A nipošto nemojte:

– da na sebi imate više od tri različita tufnasta komada odeće;

– da istovremeno nosite, na primer, crvene, bele i crne tačke, jer ćete u suprotnom zaličiti na Mini Maus;

– da oklevate da tufnasti dezen iskombinujete sa nekim drugim;

– da se držite samo neutralnih tufni, odnosno crnih i belih, jer zabaviće vas i crvene, žute, ljubičaste…

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Nedjelju provedite uz film i domaći čips, evo recepta

Objavljeno

-

Od

Jednom kada otvorite vrećicu čipsa zaista je teško zaustaviti se, ali svi dobro znamo koliko je ova grickalica nezdrava.

Zato danas pripremite svoju, zdraviju verziju. Uživajte uz film i opustite se nakon naporne sedmice.

Uzmite nekoliko krompira, papir za pečenje, malo maslinovog ulja, so, bober i začine po želji.

Možete napraviti čips s aromom luka, pa koristite luk i češnjak u prahu, onaj s crvenom paprikom ili mediteranski, s ruzmarinom.

Narežite ga na jako tanke šnite, a najbolje će vam u tome pomoći ribež. Poredajte ga na papir za pečenje, dodajte malo ulja i začine koje ste odabrali. Pecite u pećnici na 200° sve dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskav.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Jeste li probali “souffle” omlet… Savršen doručak koji nastaje, ali i nestaje u trenu

Objavljeno

-

Od

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte, ali kulinarski stručnjaci savjetuju da isto pokušate napraviti i sa omletom.

Upravo to je, kažu, trik za savršen omlet koji nastaje, ali i nestaje u trenu.

Umutite li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih spojite u jednu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršeni omlet kojeg zovu “souffle” omlet.

Tako ispečen omlet možete začiniti sa soli, biberom i drugim začinima ili ga čak začiniti šećerom u prahu, medom i slično. Od sastojaka vam je potrebno pet bjelanjaka, tri žumanjka, dvije kašičice maslaca i začine po želji.

Umutite pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Mikserom umutite bjelanjke, a u drugoj posudi odvojite samo tri žumanjka i pjenasto ih izmutite.

Pažljivo umiješajte žumanjke u smjesu od bjelanjaka. Zatim smjesu izlijte na zagrijanu tavu i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite tri minute.

Nakon tri minute ubacite maslac i pecite još tri minute. Začinite omlet začinima po želji i vaš doručak je spreman.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije