fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Akcija “Šljivice”: SIPA oduzela robu vrijednu 450.000 KM, pretresi vršeni i u TK

Pronađeni su i privremeno oduzeti novac, cigarete, duhan, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta i drugo u vrijednosti od 450.000 KM.

Na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika SIPA BiH provela je operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice” te izvršila pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija po naredbama Suda BiH.

“Jedna osumnjičena osoba je u bjekstvu, dok je 13 osumnjičenih osoba lišeno slobode tokom provođenja operativne akcije te su u svojstvu osumnjičenih, a po ovlaštenju tužioca, ispitani u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, nakon čega se s osobama postupalo u skladu s uputama postupajućeg tužioca”, saopšteno je iz SIPA-e.

Uhapšene osobe se sumnjiče da su počinile krivično djelo “Organizovani kriminal”, u vezi s krivičnim djelima “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, “Nedozvoljeno skladištenje robe”, “Nedopuštena trgovina” i “Pranje novca”, propisanim Krivičnim zakonom BiH.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnih djela za koja se sumnjiče osumnjičene osobe te u vezi s počinjenjem drugih krivičnih djela: 36.500 paklica cigareta, novac – oko 9.000 KM, tri putnička motorna vozila, oko 100 kilograma duvana u listu, oko 230 kilograma rezanog duvana, filteri prazni za punjenje cigareta – oko 59.000 komada, dvije mašine za rezanje duvana, dvije mašine za punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač videonadzora”, saopšteno je.

Vrijednost privremeno oduzete robe i predmeta je oko 450.000 KM.

Akcija je provedena uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

(VaseVijesti)

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoropredstaviti publici. Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana...

BiH

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana...

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...