Afera koja je potresla Prokosoviće i Kikače dobila nastavak…

11

Nastavlja se sapunica u kojoj su glavni akteri iz FK “Mladost” Kikači i FK “Prokosovići”, u kojoj se više “ne zna ni ko pije, ni ko plaća”.

Iako ni sami ne znamo zašto dajemo prostora tkz. “Sportskim radnicima” kojima je najveći domet u 50 godina dugoj karijeri što su trenirali pionire FK “Radnički”, posljednja objava FK Prokosovići će sigurno obradovati naše čitatelje.

U nastavku sapunice “Afera od 1000KM” samoprozvani “sportski radnik” bez priloženih dokaza optužuje jer odgovorno tvrdi ispred Facebook stranice, a ne svog imena i prezimena tj. kleveće druge osobe, prijeti tužbama i bori se protiv klevete.

U nastavku možete pročitati saopštenje bez izmjena i korekcija:

Dana 16.02.2019 godine portal Sportske.ba je preuzeo tekst sa zvanične facebook stranice “FK Mladost Kikači” u kome je objavljeno niz neistina i laži koje se direktno odnose na mene. U spornom tekstu se navodi da sam ja falsifikovao potpis na ugovoru fudbalera Hasić Amara koji je nastupao za NK Prokosovići a koji želi u ovom prelaznom roku da pređe u FK Mladost iz Kikača. Također, sporni tekst istog dana objavljuju portali Sport1.ba, SportSport.ba i Sodalive koji su u cjelosti objavili bez prethodne provjere da li su navodi iz teksta zaista tačni kao i bez razgovora sa drugom stranom. U prilogu navedenog teksta i na navedenim portalima objavljene su fotografije sa spornim ugovorom bazirajući se isključivo na moj potpis i potpis gore navedenog fudbalera. S obzirom da se radi o teškim optužbama koje su objavljene javno, želim zbog javnosti, mještana Mjesne zajednice Prokosovići, stanovnika općine Lukavac, kao i sportskih klubova i sportskih radnika sa kojima surađujem lično a i u ime FK Prokosovići objaviti sljedeće:

“Sportski radnik sam već više od 50 godina i u tom periodu sam kao trener trenirao mnoge klubove na našoj općini kao i pionire FK Radnički. Zadnjih 10 godina obnašam funkciju sekretara NK Prokosovići koji se dugi niz godina sa uspjehom takmiči u 2. ligi Federacije Bosne i Hercegovine i u toku dosadašnje sportske karijere nisam nikada bio prozvan u negativnom kontekstu od bilo koga s kim sam surađivao pa čak i od najvećih sportskih rivala s kojima smo se takmičili. Također želim da istaknem da sam za sve što sam uradio i napravio u svojoj sportskoj karijeri od strane sportskog saveza općine Lukavac proglašen za sportskog radnika za 2013.godinu.

U vezi navedenog ugovora od 05.05.2019. godine za koji sam teško optužen da sam ga falsifikovao odnosno krivotvorio potpis fudbalera Hasić Amara, odgovorno tvrdim da je navedeni ugovor potpisao fudbaler Amar Hasić te da potpis nije moj nego ga je svojeručno potpisao gore navedeni. Dakle, navedeni ugovor za koji se ja optužujem da sam ga falsifikovao odnosno krivotvorio potpis, potpisao je lično Hasić Amar a što mogu i hoću dokazati pred nadležnim institucijama odnosno da se radi o njegovom potpisu.

S obzirom da sam na navedenim portalima javno oklevetan kao neko ko je počinio krivčno djelo bez prethodne provjere da li su navodi tačni i istiniti, nadležnom sudu ću podnijeti privatnu tužbu protiv FK Mladost iz Kikača, Mujkanović Senada, Hasić Amara, portala Sportske.ba, portala Sport1.bam portala SportSport.ba i portala Soda live jer su iznošenjem neistinitih činjenica uz navođenje mog imena i prezimena (pisanim tekstom i fotografijom) naštetili lično meni i mom ugledu.

U potpisu teksta: Zikrija Memić