fbpx
Vijesti

ADIS ŠKALJO SE NAKON INFARKTA OPORAVLJA I PLANIRA POVRATAK NA SCENU: Supruga Amra i sin Noa su razlog zbog kojeg želim živjeti

Pjevač Adis Škaljo iza sebe je ostavio dramatičan i težaK period. On je 10. februara, neposredno pred nastup u Beogradu, imao srčani udar, ali na njegovu sreću, brzom intervencijom ljekara spašen mu je život. Hitno je operiran na Univerzitetsko kliničkom centru Srbije. Adisu je ugrađen stent, a za sada je fokusiran na opravak. Da jedna nesreća ne dolazi sama, uvjerio se prije nekoliko dana, kada mu je u sarajevskom naselju Dolac Malta ukradena skupocjena muzička oprema u vrijednosti od 40.000 KM. Adis nam priča o opravku, planovima za povrtak na scenu, a o ukradenoj opremi ne smije pričati zbog istrage.

Kako teče opravak nakon infarkta?

-Hvala Bogu, čini mi se da sve ide svojim tokom. Ubrzo me očekuje kontrola kada ćemo vidjeti i pravo stanje.

Kako se osjećaš i pridržavaš li se savjeta ljekara?

-Ja se osjećam dobro. Počinjem sticati neke dobre i zdravije životne navike što je za mene najveći izazov. Vjerujem da je ispred mene bolji period.

Kakve su prognoze ljekara i hoćeš li se uskoro vratiti na scenu?

-Ljekari su prvobitno savjetovali pauzu od četiri do šest sedmica. Kako su mi rekli, da bih se nakon toga mogao vratiti svirkama i redovnim muzičkim obavezama.

Najavio si povratak u aprilu. Kakve su prognoze ljekara i šta očekuješ nakon kontrole?

-Ja već imam neke planove. Pun je kalendar ali, za razliku od prije, sada tome pristupam malo laganije i pažljivije, pa ću sve korake znati nakon obavljene kontrole.

Ima li planova za nove pjesme i spotove?

-Ako ljekari kažu da je zdravstevno stanje dobro, već od aprila bih se vratio poslu. Svakako bi bilo puno iznenađenja i izazova.

Ko je tvoja najveća podrška u periodu opravka?

-Kada su u pitanju prijatelji, svi su stvarno bili maksimalno posvećeni i bili su velika podrška. Suprugu Amru i Nou ne bih izdvajao kao podršku, jer oni su mnogo više od toga. Oni su zapravo najveći razlog zbog kojeg sam svemu ovome pristupio vrlo ozbiljno i odgovorno, zbog čega sam se odlučio oporaviti i živjeti.

N.N.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima