Povežite se sa nama

Magazin

5 stvari koje muškarci vole vidjeti na ženi

Objavljeno

-

Iako će vas crveni karmin uvijek izdvojiti iz mase i privući pažnju, kada je riječ o muškarcima, istraživanja pokazuju kako im je ipak privlačniji prirodni izgled. Ali to nije sve – u nastavku pogledajte šta momci smatraju atraktivnim na ženi prilikom izlaska.

Crvena haljina

Odlučite se za boju strasti u vidu kombinacije umjesto karmina u ovoj boji. Izborom crvene haljine za izlazak ostavićete utisak samopouzdane osobe, što može biti izvrstan afrodizijak. Osim toga, crveno je boja ljubavi.

Muškarci vole boje na ženama. Jarke boje vizuelno i mentalno stimulišu, ali umjesto intenzivnog karmina bolja je opcija jednostavna vesta V izreza, haljinica ili košulja u jarkoj boji strasti.

Puštena kosa

Iako je ponekad najlakše kosu svezati, jer jednostavno niste zadovoljne njenim izgledom, muškarci ipak više vole raspuštenu kosu.

Konjski rep takođe može biti privlačan, ali kosa koja pada u talasima muškarce će natjerati da maštaju kako provlače prste kroz nju. Kako biste ih još više privukle, pustite kosu da slobodno pada.

Nude šminka

Možda se zbog tehnike smokey eyes žene osjećaju privlačnije, ali istraživanja pokazuju da 66% muškaraca ne smatra svoju partnerku atraktivnijom kada nosi tamniju šminku.

Većina muškaraca voli prirodniji izgled pa umjesto crvenog ruža i tamnih tonova na očima, izaberite sjaj ili nude karmin te minimum šminke na licu.

Suptilni seksipil.

Iako vlada uvriježeno mišljenje da je žena seksipilnija kada pokaže više gole kože, muškarcima će prilikom prvog izlaska biti privlačnija ukoliko malo pritaji seksipil.

Istraživanja pokazuju da je muškarcima žena najprivlačnija kada se ujutro uvuče u njegovu, napola zakopčanu, košulju. Muškarcima je to jednostavno neodoljivo.

Klasični stil

Čini se da skockani izgled, koji šalje poruku kao da ste sišli s modne piste, kod muškaraca ne prolazi baš najbolje. Istraživanja otkrivaju da muškarci ipak preferiraju klasični izgled. Izbor s kojim ne možete pogriješiti su vanvremenske farmerice i obična majica.

Isto pravilo vrijedi i za nakit. Možda vam se dopada efektna tirkizna ogrlica, ali muškarac bi je mogao smatrati previše napadnom za prvi sastanak. Minimalistički nakit uvijek će bolje proći ako se pita jači pol.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Nedjelju provedite uz film i domaći čips, evo recepta

Objavljeno

-

Od

Jednom kada otvorite vrećicu čipsa zaista je teško zaustaviti se, ali svi dobro znamo koliko je ova grickalica nezdrava.

Zato danas pripremite svoju, zdraviju verziju. Uživajte uz film i opustite se nakon naporne sedmice.

Uzmite nekoliko krompira, papir za pečenje, malo maslinovog ulja, so, bober i začine po želji.

Možete napraviti čips s aromom luka, pa koristite luk i češnjak u prahu, onaj s crvenom paprikom ili mediteranski, s ruzmarinom.

Narežite ga na jako tanke šnite, a najbolje će vam u tome pomoći ribež. Poredajte ga na papir za pečenje, dodajte malo ulja i začine koje ste odabrali. Pecite u pećnici na 200° sve dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskav.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Jeste li probali “souffle” omlet… Savršen doručak koji nastaje, ali i nestaje u trenu

Objavljeno

-

Od

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte, ali kulinarski stručnjaci savjetuju da isto pokušate napraviti i sa omletom.

Upravo to je, kažu, trik za savršen omlet koji nastaje, ali i nestaje u trenu.

Umutite li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih spojite u jednu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršeni omlet kojeg zovu “souffle” omlet.

Tako ispečen omlet možete začiniti sa soli, biberom i drugim začinima ili ga čak začiniti šećerom u prahu, medom i slično. Od sastojaka vam je potrebno pet bjelanjaka, tri žumanjka, dvije kašičice maslaca i začine po želji.

Umutite pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Mikserom umutite bjelanjke, a u drugoj posudi odvojite samo tri žumanjka i pjenasto ih izmutite.

Pažljivo umiješajte žumanjke u smjesu od bjelanjaka. Zatim smjesu izlijte na zagrijanu tavu i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite tri minute.

Nakon tri minute ubacite maslac i pecite još tri minute. Začinite omlet začinima po želji i vaš doručak je spreman.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije