fbpx
Magazin

3 načina da psihički ojačate

Danas nije lako biti srećan. Oko nas su lažne slike sreće na mrežama, vreme pandemije koje nas je promenilo. Psihološkinja Ilejn Špangin smatra da postoje tri stvari koje nam mogu pomoći da budemo psihički spremniji za život u našem nepredvidivom svetu, a to su:

Obavljanje aktivnosti koje nas ispunjavaju

Vrlo je važno da verujemo u ono što radimo, posebno ako nam je to profesija, a ne da samo obavljamo aktivnosti za novčanu nadoknadu. Pare jesu bitne, ali ljudima je potrebno nešto više, zbog čega će puni entuzijazma ustati iz kreveta i krenuti u nove pobede. Ako se još niste pronašli u nečemu, ne očajavajte. Napravite spisak stvari koje volite da radite i krenite da se usavršavate u njima. Ko zna, možda će neka od ovih aktivnosti postati vaša profesija, a ako i do toga ne dođe, u svakom slučaju ćete dati svom životu novi smisao.

Sklapanje novih prijateljstava i održavanje postojećih

Bez zdravog odnosa sa drugim ljudima, nećete daleko dogurati u životu. Prijatelji su naš oslonac kada stvari krenu po zlu. Oni su tu da nas uteše, motivišu i pomognu nam da prebrodimo probleme na sve moguće načine.

Upražnjavanje zdravih navika

Mi kao pojedinci imamo neke loše i dobre navike. U stresnim trenucima ove prve dolaze do izražaja, što nam otežava rešavanje gorućih problema i čini nas psihički slabijim. Zdrave navike, s druge strane, poželjne su i u dobrim i lošim vremenima. Naterajte sebe da ih upražnjavate, jer ćete jedino tako dostići nivo mentalne stabilnosti dovoljan za preživljavanje najtežih momenata, ali i pomaganje drugima koji zavise od vas.

Izvor: Psychology Today

Izvor

Možda vas zanima