Prevozio drogu vrijednu pola miliona KM

24

Službenici Uprave policije MUP-a TK, radeći na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, na području Gračanice, dana 22.03.2019. godine, oko 20,30 sati, uz angažovanje policijskih službenika PU Gračanica, PS Gračanica i PS Doboj Istok, pokušali su zaustaviti putničko motorno vozilo marke Audi B8 koje se kretalo iz smjera Tuzle u pravcu Doboja.


 

Tom prilikom, vozač navedenog vozila se oglušio o naredbe ovlaštenih službenih lica te nastavio kretanje u pravcu Doboja, nakon čega je na području Doboj Istoka napustio vozilo i udaljio se iz istog u nepoznatom pravcu.

Postupajući po Naredbi za pretres, Općinskog suda Gračanica, službenici Sektora kriminalistIčke policije MUP TK, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su prilikom pretresa automobila marke Audi B8

, pronašli i izuzeli oko 70 kg opojne droge canabis sativa – skank, tržišne vrijednosti oko 500.000 KM.

Službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a, poduzimaju niz operativno – taktičkih i istražnih radnji u cilju identifikacije i pronalaska vozača i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa nabavkom i transportom pronađene opojne droge.