Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus – Recenzija

Baš kao i prošle dvije godine, Samsung je predstavio dva nova modela iz svoje serije Galaxy S. U skladu s uhodanom nomenklaturom, riječ je, naravno, o modelima Samsung Galaxy S9 i Samsung Galaxy S9 Plus, a s kojima smo se, osim zadnjih desetak dana, imali prilike upoznati i u Barceloni na svjetskoj premijeri.

Lako je moguće da su ovo posljednji Mohikanci S serije, i da će Samsung sljedeće godine početi koristiti neke nove oznake, no to ćemo tek vidjeti, jer je sličnih glasina je bilo i za Note seriju, koja je živa čak i nakon fijaska s Noteom 7.

Razlika u dizajnu u odnosu na prošlu godinu manja je nego ikad, i mnogi su ostali razočarani, ali mi smo u potpunosti očekivali ovakav epilog. Ruku na srce, dizajnerske smjernice postavljene još od modela Galaxy S6 Edge, zadržale su se sve do danas.

Tako S9 i veći S9 Plus, s prednje strane izgledaju praktički identično kao i lanjski S8 i S8+, ali kozmetičke promjene dogodile su se na ključnim mjestima. Da je čitač otiska prstiju bio loše postavljen, priznao je i sam Samsung, pa je tako ove godine smješten logično, ispod kamere, taman na dohvat kažiprsta. Konačno je i slušalica postala vanjski zvučnik, pa i u Samsungovim top modelima imamo stereo zvučnike.

Sve ostale dobre stvari, poput zaslona od ruba do ruba, ali bez zuba, kao i 3,5 mm utor za slušalice, vodootporno kućište i proširiva memorija, ostali su tu.

Najviše truda uloženo je u samu kameru, koja ovoga puta ima promjenjiv otvor blende. Ali kamera nudi toliko toga, da smo joj morali posvetiti znatno više pažnje nego lanjskih godina. Samsung je ove godine premašio sva očekivanja vezana uz kameru, i s razlogom je ističe kao glavni prodajni adut.

S9 nam je došao u klasičnoj crnoj boji, dok je S9+ stigao u prekrasnoj koraljno plavo, koja je posljednjih dana uvelike plijenila pažnju.

Ovo je i prvi put da veći model donosi dovoljno novosti da se možda isplati protegnuti i kupiiti njega u odnosu na manji. S obzirom na iznimnu sličnost dva modela, ovoga puta odlučili smo se spojiti dvije recenzije u jednu i odmah usporediti veći model s manjim, sve kako bi u konačnici i vi sami mogli odlučiti koji model je za vas.

Pogledajte cijeli video test.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *