BAYERNOVE MUKE: Hrvatski stručnjak otkrio što se promijenilo u klubu i istaknuo jednog igrača

8

‘Nismo u potpunosti zadovoljni situaciju, voljeli bismo da smo vodeći’

Hrvatski nogometni stručnjak Niko Kovač osvrnuo se na aktualnosti u Bayernovoj nogometnoj momčadi čiji je trener od početka sezone. Povukao je paralele s minhenskim klubom iz vremena kad je ondje bio igrač i aktualnom situacijom te u razgovoru za bundesliga.com objasnio što se promijenilo, čemu se nada i koga smatra vođom momčad.

“Dolazak u München iz Frankfurta bio je veliki skok, puno sam toga iskusio u prvih sedam mjeseci, i dobrih i loših stvari. Sad smo opet na onom dobrom dijelu i nadam se da će potrajati”, kazao je Kovač u uvodu razgovora, potom i dodao da je kroz izazove rastao i razvijao se i on sam i odgovorio na upit što se u klubu promijenilo od trenutka kad je u njemu nastupao kao igrač i sad kad je ondje u ulozi trenera.

Danas su stvari drugačije

“Iskreno, sve je podignuto na višu razinu. Kada sam startao Bayern je već bio među velikanima, ali stvari su se drastično proširile. Sam rast društvenih mreža, kad smo na dijelu o navijačima i članovima, a to je važno za Bayern, vidite da je toga više nego u moje vrijeme. Nije s time lako raditi, o svemu se izvještava, bilo to važno ili ne. Ono što je danas bitno u prošlosti je bilo krajnje nevažno, a svaka se mala stvar pretvara u priču.”

Bayern, iza kojeg je šest uzastopnih naslova u Bundesligi, trenutačno zauzima drugo mjesto ljestvice s pet bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu dortmundsku Borussiju.

“Posebna situacija, Bayern u njoj nije bio šest godina, ali tako je kako je. Ostali klubovi ne spavaju, razvijaju se, a tako je i u drugim ligama u kojima nisu najbolje momčadi na samom vrhu. Nismo u potpunosti zadovoljni situaciju, voljeli bismo da smo vodeći, ali trudimo se izvući maksimum, igrati dobro i pobjedama u utakmicama smanjiti razliku za Borussijom Dortmund. Uvjereni smo da ćemo u tome i uspjeti.”

Lewandowski među trojicom

Govorio je Kovač još o pomlađivanju momčadi prije no što je zaključio razgovorom na upit o Robertu Lewandowskom. Poljski napadač učestalo se kroz medije seli iz kluba, spominje se njegov egoizam i premalo rada za momčad, no Kovač u odgovoru nudi drugačiju sliku.

“On je vođa, netko tko karakterom i primjerom vodi ostale. Naravno, postiže golove, ali smatram da radi mnogo više za momčad. Čitam da ima više asistencija od ikog ove sezone što pokazuje njegovu važnost za momčad. Važan je za tim i za trenera. Za mene je jedan od trojice najboljih na svijetu, Bayern može biti sretan što je s nama”, zaključio je Kovač.